• Kakku

    Tässä vielä todella herkullisen täytekakun ohje. Minä olen suklaafriikki ja olinkin tosi iloinen, kun löysin Kinuskikissan sivuilta mehevän suklaakakkupohjan ohjeen. Tämä pohja on paljon tuhdimpi kuin perinteinen sokerikakkupohja. Täytteet ovat omia sovelluksia. Tykkään, että täytekakussa on runsaat täytteet. Tämä on todellinen herkku!

    Taikina:
    2 dl vehnäjauhoja
    1 ½ dl perunajauhoja
    3 tl leivinjauhetta
    ¾ tl suolaa
    1 tl vaniljasokeria
    1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
    150 g voita tai margariinia
    3 ½ dl sokeria
    3 munaa
    3 dl kädenlämpöistä maitoa

    Paistolämpötila ja -aika:
    175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

    Kostutus:
    1 ¼ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)
    Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

    Pohja kohoaa keskeltä hieman enemmän kuin reunoilta, joten valmista kakkua kannattaa hieman tasoittaa leikkaamalla kupera osa pois.

    Täyte 1:
    1,5 dl kuohukermaa
    125 g mascarpone-juustoa
    sokeria
    n. 30g valkosuklaata rouhittuna
    2 banaania haarukalla muussattuna

    Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto. Mausta sokerilla maun mukaan. Lisää sekaan karkeasti rouhittu valkosuklaa. Levitä pohjan päälle muussattu banaani ja sen päälle vaahto.

    Täyte 2:
    2,5 dl kuohukermaa
    0,5 dl vaniljakreemijauhetta
    1 fileoitu ja paloiteltu appelsiini

    Vatkaa kerma, sekoita joukkoon ensin vaniljakreemijauhe ja sitten appelsiinit. Seoksesta tulee hieman rakeista, sillä vaniljakreemijauhe sakeuttaa kerman.
    Kasaa kakku irtopohjavuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi (leivinpaperiin kannattaa jättää siiveke) ja sen päälle kakkupohjan kolmannes, kostuta ja levitä ensimmäinen täyte. Lisää toinen pohja, kostuta ja levitä toinen täyte. Laita päälle kolmas pohjapala ja kostuta. Anna olla jääkaapissa vähintään pari tuntia. Käy läpi kakun reunat lastalla ja avaa sitten vuoan reunat. Siirrä kakku lautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.