• harmaa seinä


    Mustasta seinästä tuli harmaa seinä. Mietimme pitkään, kuinka käsittelisimme tämän olohuoneen muuratun seinän. Päätimme käsitellä kiviseinän eri tavalla kuin muut seinät, muihin seiniin tulee tapettia. Vaihtoehtoina oli rakennuslaasti, lakattu laasti tai Decosin savipohjainen laasti. Jostakin lehdestä kuin, että tuo Decosin laasti maksaa noin 200€/neliö, joten se vaihtoehto tippui aika nopeasti harkinnasta. Loppujen lopuksi päätimme käsitellä seinän Tikkurilan Tunto Hienolla.

    Ensimmäisen kerroksen teimme sillä mustalla Laava-sävyllä ja sen päälle Graniitti-sävyllä. Tumma tausta paistaa osittain harmaan alta, tehden pinnasta elävämmän värisen. Harmaan lastasimme vähän tiukempaan kuin mustan. Ensimmäinen kerros oli hauska ja helppo tehdä. Toisella kerroksella maali kuivui jostain syystä hurjan nopeasti ja seinään jäi ensimmäisessä kuvassa näkyvät raidat. Loppujen lopuksi pieni hiominen auttoi, eivätkä raidat enää paista silmään niin pahasti. Seinästä tuli minusta aika hauska, matta ja elävä pinta, vaikka välillä usko meinasikin loppua. Seinän toinen puoli työhuoneen puolella on käsitelty samalla tavalla.

    Ensimmäisessä kuvassa seinä näyttää aika siniseltä, koska ikkunoissa oli vielä siniset muovit. Muovit lähtivät tänään ja valo tuli olohuoneeseen. Kylläpä se onkin valoisa huone!