• She's 1,5 years old


  Viimeiset 6 kuukautta ovat olleet aikamoista menoa. Tyttö ei ole pysähtynyt hetkeksikään, kun on liikkeelle päässyt. Yöt ovat hieman parantuneet viimeisen viikon aikana. Nukahtaminen on edelleen vaikeaa. Varsinkin illalla. Olen hengästynyt, mutta hän on ihana ja kaikkea tätä:

  - Hän puhuu jo paljon eri sanoja. Joistakin on vähän vielä kirjaimet hukassa: puuti=muumi, mutta jotkut tulevat ihan täydellisesti: nenä, äiti.
  - Uusimpia sanoja ovat: antees=anteeksi, piipee=kiipee
  - Käytetyimpiä sanoja ovat: tiitoosh=kiitos, näi päi=näin päin, oho

     Hän osaa
  - pukea itselleen hatun, hanskat, kengät ja housut.
  - kävellä minkä tahansa kokoiset kengät jalassaan.
  - laittaa päälle dvd-soittimen ja wiin, ottaa ulos dvd-levyjä ja jättää niihin sormenjälkiä, laittaa musiikkia soimaan iPodista, laittaa siskon cd-soittimen päälle, sekoittaa käynnissä olevan pyykinpesuohjelman, laittaa tietokoneen sekaisin sekä ottaa testitulosteita tulostimella.
  - laittaa uunin kellon uuteen aikaan sekä laittaa uunin päälle.
  - kattaa pöydän kantamalla kaikki laatikossa olevat lautaset ja kulhot ruokapöydälle.

     Hänen lempipuuhaansa on
  - kauppakassien tyhjentäminen heti kun joku sellaiset laskee käsistään eteisen lattialle.
  - astianpesukoneen tyhjentäminen ja parasta tässä on se, että hän osaa laittaa joka ikisen astian oikealle paikalleen. Huonointa tässä on se, että äidin pitää olla todella nopea, jotta ehtii kerätä terävät veitset pois koneesta ennen pikkusormia ja ottaa kopin laatikon pohjalle lentävistä laseista.
  - potkukelkkailu, pulkkailu ja liukumäessä liukuminen.
  - kirjojen lukeminen.

     Hän on
  - erittäin nopea ja ehtiväinen. Hän on maistanut villanpesuainetta, jalkarasvaa sekä vessaharjaa. Syönyt nuudelilevyä suoraan paketista sekä muumikeksejä aamupalaksi. Työntänyt kätensä jauhoastiaan ja leikkinyt makaroneilla lattialla.
  - onnettomuusaltis. Hän on pidellyt kädessään fileerausveistä ja tänään aamulla partahöylän terää. Hänellä on tällä hetkellä iso mustelma otsassa ja naarmu poskessa.
  - yllättävän pitkäkätinen sekä nokkela. Hän ylettää joka ikiseen paikkaan meidän kodissa, jos ei omin voimin niin sitten jakkaralla.
  - maailman suloisin pieni tyttö!

  Past 6 months have been breathtaking. After she got on her feet, she hasn't stopped since. She doesn't sleep too well at nights but I'm hoping it's getting better. Anyway she's lovely and all this:

  She knows 
  - many words like mom, nose, thank you and sorry.
  - how to put hat, gloves, shoes and pants on.
  - how to walk with shoes of any size.
  - how to start the dvd-player, Nintendo Wii, take out dvd's and leave fingerprints on them, play some music with iPod, mess up the washing maschine and the computer and print out some testprints.
  - how to set the oven clock in a new time and how to put the oven on.
  - how to set the table with every plate she can reach.

  Her favourite thing is to
  - help unpack the grocery shopping
  - help put the clean dishes away and she really knows where everything goes
  - sledding and sliding in the slide outside
  - read children's books

  She is 
  - really fast. She has tasted foot cream among many other things. She's had noodels straight from the package and some cookies for breakfast. She's played with food on the floor.
  - the most cutest little girl in the world!