• Tosi mehevä raparperipiirakka

    Tässä vihdoin synttäreille tekemäni raparperipiirakan ohje. Tämä oli ehkä parasta ikinä syömääni raparperipiirakkaa, joten kannattaa kokeilla! Ohje on peräisin Hämeenkyrön Maisemakahvilan emännältä. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa. Minä korvasin piimän maidolla ja käytin vähän vähemmän raparperinpaloja ohje toimi hyvin niinkin.

    Muruseos:
    8 dl vehnäjauhoja
    3 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    2 tl soodaa
    2 tl vaniljasokeria
    250 g voisulaa

    Pohjataikina:
    noin 2/3 muruseoksesta
    2 dl piimää
    1 kananmuna

    Täyte:
    1 l raparperipaloja
    2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
    2 dl sokeria
    2 kananmunaa
    3 tl vaniljasokeria

    Pinnalle:
    noin 1/3 muruseoksesta

    valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia
    • Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

    • Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

    • Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

    • Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.