• Suklaata ja kynttilänvaloa


    Viikonloppuna herkuteltiin suklaalla ja kynttilänvalolla. Takassa on ollut tuli melkein joka ilta. Minä tykkään tästä pimeästä ja joulun odotuksesta, vaikka väsyttääkin välillä aika paljon. Viikonloppuna testattiin myös Pastanjauhantaa-blogista löytynyt kananuudelikeitto. Keitto oli tosi hyvää ja maistui jopa meidän pienille nirsoilijoille. Tässä vielä tuolta linkin takaa lainattu resepti:

    Thaimaalainen kananuudelikeitto

    400 g kanan filesuikaleita
    1 - 2 porkkanaa ohuina suikaleina
    ainakin kourallinen mung-pavun ituja
    100 g riisinuudeleita
    ruukullinen korianteria silpuksi revittynä
    2 valkosipulin kynttä
    noin 4 cm pätkä inkivääriä
    1 - 2 chilipalkoa (koon ja maun mukaan) ohuiksi suikaleiksi
    (poikkisuuntaan) (muista poistaa siemenet!)
    1 kasvisliemikuutio
    (loraus thai-kalalientä, jos on)
    (ehkä PIENI tippa soijaa)

    Paista kanasuikaleet pannulla. Ei ruskiteta vaan jätetään valkoiseksi. Kuullota porkkanasuikaleet ja chilit pienessä määrässä öljyä. Yhdistä kattilaan kanat, porkkanat ja chili ja lisää noin litra kuumaa vettä. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Heitä mukaan pieneksi raastettu inkivääri ja valkosipuli. Lisää kuumaa vettä, mikäli teos ei vaikuta keitolta. Lisää korianterisilppu. Hauduttele ja maistele lientä. Lisää valkosipulia/inkivääriä, jos ei ole tarpeeksi makua.
    Lisää lopuksi joukkoon idut ja riisinuudelit, jotka kypsyvät muutamassa minuutissa. Syö puikoilla sattumat ja ryystä lusikalla liemi.